Pencarian Buku
 
Home Penerbitan Katalog Jasa Kontak
   

Ayo Menulis Aksara Jawa Kanggo SD/MI

Kategori : Pendidikan


 Perbesar Cover         
  ISBN :
  Penulis : Ellen Nurjanah
  Penerbit : Diandracreative.com
  Tanggal Terbit : 2014-01-02
  Jumlah Halaman : 76
  Berat Buku : 300 gr
  Kertas : HVS, 16 x 23 cm
  Harga : Rp. 30.000,00
Anda harus login untuk melakukan transaksi



Sinopsis

Aji Saka ngarang urutan aksara kaya mengkéné kanggo mèngeti
rong panakawané sing setya nganti pati: Dora lan Sembada. Loroné mati
amerga ora bisa mbuktèkaké dhawuhé sang ratu. Mula Aji Saka banjur
nyiptakaké aksara Hanacaraka supaya bisa kanggo nulis layang.
Aksara Hanacaraka jenenge dijupuk saka urutan limang aksara
wiwitan sing uniné "hana caraka". Urutan dhasar aksara Jawa nglegena iki
cacahé ana rongpuluh lan nglambangaké kabèh foném basa Jawa. Aksara
Jawa iku biasané diarani Hanacaraka utawa Carakan. Béda karo aksara
Latin sing ditulis sadhuwuring garis, aksara Jawa ditulis sangisoring baris.

Buku Kategori Pendidikan Lainnya

Manajemen Keluarga Islami
Aden Wijaya
Rp 40.000
Annoying Hero
Kiki Esto
Rp 55.000
Things I Can
Indah Muchtar
Rp 99.000
My Marriage
Meike Sumeler
Rp 63.500
   
 
DiandraCreative.com
Online Self Publishing
Jl. Kenanga, Sambilegi No. 164
Maguwoharjo, Depok, Sleman
Telp : (0274) 433-2233
Fax : (0274) 485-222
SMS / WA : 085728253141, 081578853749, 089633188303
BBM : 7E89B325, 5A620F02, 588B2D1B
Email : diandracreative@yahoo.com
info@diandracreative.com