Pencarian Buku
 
Home Penerbitan Katalog Jasa Kontak
   

Ayo Menulis Aksara Jawa Kanggo SD/MI

Kategori : Pendidikan


 Perbesar Cover         
  ISBN :
  Penulis : Ellen Nurjanah
  Penerbit : Diandracreative.com
  Tanggal Terbit : 2014-01-02
  Jumlah Halaman : 76
  Berat Buku : 300 gr
  Kertas : HVS, 16 x 23 cm
  Harga : Rp. 30.000,00
Anda harus login untuk melakukan transaksi



Sinopsis

Aji Saka ngarang urutan aksara kaya mengkéné kanggo mèngeti
rong panakawané sing setya nganti pati: Dora lan Sembada. Loroné mati
amerga ora bisa mbuktèkaké dhawuhé sang ratu. Mula Aji Saka banjur
nyiptakaké aksara Hanacaraka supaya bisa kanggo nulis layang.
Aksara Hanacaraka jenenge dijupuk saka urutan limang aksara
wiwitan sing uniné "hana caraka". Urutan dhasar aksara Jawa nglegena iki
cacahé ana rongpuluh lan nglambangaké kabèh foném basa Jawa. Aksara
Jawa iku biasané diarani Hanacaraka utawa Carakan. Béda karo aksara
Latin sing ditulis sadhuwuring garis, aksara Jawa ditulis sangisoring baris.

Buku Kategori Pendidikan Lainnya

DINASTI MUGHAL : Menelusuri Jejak Peradaban Islam Di Tanah Hindustan
Sandi Nur Rohman
Rp 85.000
LOVE : ART OF RELATIONSHIP
Ellsadayna
Rp 35.000
Matematika Ku Bisa For Students
Fredi Batauga
Rp 70.000
Dan Langit Pun Tersenyum ( The Lovers)
Deddy Daryan
Rp 47.000
   
 
DiandraCreative.com
Online Self Publishing
Jl. Kenanga, Sambilegi No. 164
Maguwoharjo, Depok, Sleman
Telp : (0274) 433-2233
Fax : (0274) 485-222
SMS / WA : 085728253141, 081578853749, 089633188303
BBM : 7E89B325, 5A620F02, 588B2D1B
Email : diandracreative@yahoo.com
info@diandracreative.com